Framme på Boracay!

Kan man bygga ett flygredskap för många många miljoner och sedan sätta in helt obrukbara stolar i det? KLM kan det. Det blev ingen sömn för någon av oss på väg ner och att sedan sätta igång att köpslå cirka 319 gånger på en kvart med glada och pigga filipinos är varken det lättaste eller roligaste. Vi fick till exempel inte veta om Sannas surfbräda skulle komma med planet från Manila till Caticlan (byn närmast Boracay), "Checka in bara så får ni besked vid gaten." sa de till oss. Så där satt vi och oroade oss för vad vi skulle göra om den inte kom med. Helt i onödan, som tur var!


Första intrycket härifrån White Beach är att det är VÄLDIGT turistigt. Ni som har vart i Cabarete kan nog känna en del likheter. En låååång strand med bara restauranger och hotell mellan sig och huvudvägen, som ligger ungefär 500 meter ifrån vattnet. Vilket vatten det är förresten! Lika klart som i en pool och lika turkost som en kornblå Makitaborr. Inte helt fel!


Los Filipinos hasar runt i sina flipflop med stora leenden, trots att man gång på gång säger "no thanks" till solglasägon, smycken, deras happy hour och barbeque. Det verkar vara ett glatt folk, men de gör det mesta för att suga ut varenda peso ur fickan på dig som turist på Boracay. När färjan från Caticlan stannade vid White Beach´s hamn blev den överfallen av unga killar som snabbt roffade sig åt de väskor som låg där. De bokstavligt talat slet tag i väskan du bar på och pinnade iväg längst piren. De stannade efter 70 meter, ställde allt bredvid en tricycle (en typ av mototaxi) och skulle givetvis ha tips. Självklart förstod vi ju det från början men när det inte spelar någon roll om man säger nej ger man ju den där pesosedeln väldigt motvilligt.


Idag var vår första kitedag på flera månader, och lätt den bästa. Skitbra vind, gott med plats och vattnet så klart på sina ställen att det kändes som att kajta runt på snö. Det blev bara några timmar idag, dels för att vi inte riktigt är polare med solen än, men främst för att vi var tvugna att byta boende, till något bättre. Så i morgon bitti flyttar vi till en jättemysig dam med helt nybyggda rum, varmvatten och aircon för 700 pesos, vilket motsvarar ca 35 kr per person och natt. Det blev en high five på den och nu har Jesper deckat på sängen så vi får nog ta och käka lite.
 
Dagens visdomsord: När man inte är så smart så får man tänka mycket! -Pepe

Haj! från Sanna & Jesper


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0