Surfs up!

image80

Vi befinner oss just nu i staden Borongan, på Samars östra del. En resa som tog ungefär tre timmar med jeepney, en slags bussbil som ser ut som en utsmyckad mjölkbil från amerikas äldre tider. Resan gick på en smal väg längst kusten och vi kunde flera gånger se hur vågorna bröt fint, i stort sett överallt.


Sedan vi lämnade Cebu City har det regnat och regnat... vilket kanske omedvetet har påverkat känslan över att vara här. Det finns gott om brakes även om de flesta är tok för stora för mig (Sanna). Jesper är just nu och kikar borta på piren om "vårt" ställe ser bra ut. En sandstrand med fina, små vågor som bryter cleant och beräkneligt. Perfekt för oss! Igår hade vi en riktigt bra session (i regnet). Tyvärr är det inte riktigt som vi föreställt oss. Det är farligt med förväntningar. Stränderna är svarta av ruttna kokosnötter, skräp och likaså vattnet. Vi bor lite för dyrt för vår budget hos en halvgalen amerikansk dude på cirka sextio vårar, som verkar ha köpt upp hela Borongan, även vågen precis utanför Pirates Cove, som surfresorten heter. "Surf dude, surf chick!" utbrast han när vi kom och sedan började det; prat, prat, prat. "Fuck them, fuck this". Kanske är man som svensk bara så tyst och försynt att man har svårt att hantera det? Han är så trött på grannens höns att han har spelat in sig själv där han på ett mycket märkligt sätt imiterar en tupp som håller på att dö (eller nåt) och satt upp stora högtalare längst sin mur och spelar upp det där flera gånger om dagen. För att jävlas. Ni fattar... Men han är duktig på att surfa, och resorten är fin med ett stort vattenland och jacuzzi. Dessutom har vi ett eget kök så vi kan käka goa frukostar med gröt, frukt och kaffe.


Vi stannar några dagar till, sedan verkar det bära av mot Donsol uppe i Luzónregionen, ett ställe där man kan simma med valhajar! Jesper och Marc (amerikanen vi träffade i Guiuan som också hamnat här) kom tillbaka nu, det ser bra ut så nu kokar vi lite pasta och paddlar bort. Hihi, det kittlar i surftarmen.


Nu är vi tillbaks från surfet och det var massa locals där för första gången! Snälla verkar de vara de små liven. Det gick bra idag för mig, Pepe, och mindre bra för Sanna men det gör inget. Efter hennes supersession igår ska hon ner på jorden lite.

Igår hade vi en liten slakklinesession och fotade lite mellan skurarna. Resultatet ser ni här!

    
 


Kommentarer
Postat av: Hanna Brandell

Hej Sanna!!!
följt er resa sen början men inte fattat att man kan skriva till er!
Ser att ni har de härligt trots allt regn =)
Karro har ju oxå införskaffat sig en slaklina.. lite sugen nu asså.. ser grymt roligt ut.. och verkar hur bra som hellst!'
Jag och David sticker till Indien i Februari..ska bli skönt med lite värme..
Ha en fortsatt toppen resa! När kommer ni hem?
puss & kram Hanna ( David hälsar)

2008-01-10 @ 15:01:21
Postat av: Carina Berg

Hm,jag ser dina revben...Blir varm i hjärtat var gång jag ser er på nya bilder,det är vädigt roligt att läsa det ni skriver,kan tala om att det regnar VARJE dag här också,är det regnperiod där eller är det ytterligare ett symtom som säger att sakernas tillstånd håller på att förändras..Vad är slaklina?
Massor av kramar till er båda från Kungsladugård! Carina.

2008-01-10 @ 22:19:50
Postat av: Huggo

för fan pepo, jag va i götet men inge pepo, när kommer du hjem

2008-02-02 @ 22:37:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0